osvježenje doma

Tijekom ljeta i vrućina ponekad je teško održavati svježinu i čistoću u domu. Malo nam je vruće, malo nam se ne da, a malo je i jednostavno lakše odmarati u hladovini nego počistiti ili samo osvježiti naše prostore u kojima živimo.
Tijekom ljeta najveća je količina prašine koja dolazi iz vanjskog prostora u naše domove, a sve klice, grinje i ostale gadosti se puno jednostavnije razmnožavaju u toplini i vlazi našeg kućanstva. Naravno, tu je i naš znoj, prljavština koju unosima i mnogo drugih čimbenika koji onečišćuju naš dom.

Kombinacije koje bismo trebali spriječiti:

– bose noge i tepih (količina prljavštine, znoja i malih zaprljanja koje prenosimo na tepih pomažu stvaranju prljavštine koja se uvlači duboko u tepih te je istu kasnije mnogo teže ukloniti),
– znoj tijela i glave i posteljina (sasvim je normalno da se znojimo tijekom noži i tako oslabađamo tijelo od prevelikih vrućina. Naravno, naša posteljina to trpi, jastuk upija, a madrac ne zaboravlja. Grinje uživaju u toplini i znoju.)
– prašina izvana i vlaga u unutrašnjosti (vjerujemo da već znate kako najviše prašine u unutrašnjosti imate tijekom ljetnih dana. Uz mnogo danjeg svjetla još ju i lakše vidite. Za osobe koje su podložne alergijama prašina i pelud izvana može prouzročiti i zdravstvene probleme, a svim ostalima nervozu rade učestalog čišćenja).

Kako to izbjeći?

Kako biste izbjegli ili barem umanjili posljedice gore navedenih čimbenika/kombinacija slobodno iskoristite neke savjete koje vam donosimo kako bi vaša ljetna svakodnevnica bila mnogo ugodnija vama i vašim ukućanima (ove savjete možete ponijeti i na more, besplatni su.)

Za zadržavanje čistoće i svježine podova u vašem kućanstvu prvi savjet je svakodnevno održavanje čistoće i korištenje papuča u kućanstvu. Ukoliko dođe ipak do zakašnjelog čišćenja potrebno je ravne površine očistiti mokrom krpom, ali obavezno, obavezno zatvorite prozore u kućanstvu kako se na vlažne površine ne bi zaljepila prašina i nećistoća.
Ukoliko su vaši tepisi ipak pretrpjeli znatna zaprljanja ljeto je idealno vrijeme za dubinsko čišćenje koje vam mi možemo odraditi u najpovoljnijem vremenskom roku. Uživajte u čistoći!

A posteljina?

Posteljina i sam krevet je mjesto na kojem, čak i u ljetnim danima, provodimo najviše vremena. Svježina je najbitnija stoga, uz samu čistoću tijela prije ulaska u isti, savjetujemo:
1. Po ustajanju iz kreveta nemojte ga namještati nego posteljinu ostavite na pola otkrivenu. Neka se prozrači.
2. Ukoliko se znojite više od prosjeka svakako često mijenjajte jastučnicu, a ukoliko je znojenje prekomjerno slobodno na jastuk stavite ručnik, pamučnu majicu ili slični ugodni materijal koji će preko noći upiti prekomjerni znoj.
3. Ukoliko spavate oskudnije odjeveni, što je sasvim normalno za ljetne dane, posteljinu, a pogotovo plahtu, mijenjajte svakih par dana kako se zaprljanja ne bi prenijela na madrac.
Ukoliko ipak osjetite kako je vaš krevet poprimio mirise krajnje je vrijeme za dubinsko čišćenje madraca koje ćemo u ovim ljetnim, toplim danima obaviti brzo i efikasno. Vaš madrac, a samim time i krevet u cijelosti, će odisati svježinom.

Zatražite najpovoljniju ponudu

Call Now Button